četvrtak, 22. ožujka 2012.

Neven Mijač - i san i java

     Baš sam neizmjerno sretan što sam sinoć upoznao jedno odličnog čovjeka!
       Sinoć smo Marac i ja zaletili u kafić "U dvorištu" (TMS)  u koji smo obojica banuli po prvi puta. Tamo su svirali Neven Mijač, Robert Vnuk i Jimmi Matešić. Dvije akustare i usnjak, sa odličnim vokalima. Toliko glazbe na jednom mjestu.. Srce mi je titralo od miline. Kafić, krcat do daske, nakon svake pjesme spontano ih je nagradio gromoglasnim pljeskom jer se ta energija i ljepota osjećala posvuda. Neću pisati o J. Matešiću i Robertu Vnuku iako sam imao čast i sreću svirati s obojicom vrhunskih muzičara. 
     Ono čime sam ja ostao impresioniran jest da smo nakon svirke ostali još neko vrijeme u prijateljskom razgovoru sa Nevenom i Robertom (koji su na kraju i zasvirali na dvije akustare) i srce mi se ispunjalo milinom slušajuči kako zbori čovjek koji se već tri godine bori sa zloćudnom bolesti. Čovjek kojeg svi znaju kao virtuoza na usnoj harmonici, virtuoz je izgleda u svemu, jer se ne mijenja ambijent niti kada uhvati akustičnu gitaru. Jednako lijepo i emotivno svira valjda sve čega se dohvati. A tako i pjeva.

Nevena sam doživio kao jednu duhovnu i toliko dobru osobu kakvu ja još nisam sreo. Odličnog čovjeka i odličnog muzičara. Ne mogu procjeniti je li bolji čovjek ili muzičar. Vjerujem da je jako povezano jedno s drugim. Skroman, ali toliko otvoren i pristupačan, ljubazan i velik. O Nevenu sam do sada samo slušao, ali sad sam po prvi puta  doživio kako sklopljenih očiju, otvorene duše proizvodi atmosferu i energiju. I nikako nisam znao da je riječ o tako dobrom čovjeku. Ustvari, iznenađen sam činjenicom da jedan vrhunski muzičar, ujedino i tako skroman i dobar čovjek, može biti nesklon materijalizmu niti ludim ambicijama.
On sa svojom ekipicom uživa u glazbi, svojom kreativnošću nadopunjuje i potiče ostatak ekipe i tako u krug.. Jedni druge nose, a skupa s njima trojicom plovimo i svi mi prisutni.

A s Nevenom u društvu čovjek se jednostavno ne može ne osjećati prijateljski. Prvi puta smo se vidjeli a kao da smo frendovi već 1000 godina.

     Jako sam sretan što sam upoznao tog čovjeka i s radošću se odazivam (sa CotomG4)  na subotnji koncert u Hard Place-u, za pomoć Nevenu Mijaču u borbi s njegovim bremenom, koje bez obzira na težinu Neven hrabro i odlučno nosi.
Hvala ti, Nevene, što si mi pomogao da se osjetim živim u svijetu u kojem je vrlo lako umrijeti i odustati.
Nema komentara:

Objavi komentar

Comment:

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

Tvoja ljubav

Svoje vrijeme je dočekala i još jedna pjesma. Pjesma koja govori o ljubavi, o onoj bezuvjetnoj ljubavi kakve smo svi željni, svjesni svojih...