ponedjeljak, 25. studenoga 2019.

Čedo Antolić

Za njega sam znao godinama i godinama se divio njegovim glazbenim i lirskim biserima. Osebujan, posebniji od svih, prekrasnog glasa, pravi virtuoz na gitari, harmonijski neočekivano inspirativan i zanimljiv, poseban, ugodan. Evo i dok pišem ovo, upravo je zapjevao na radiju. Kako ga je lako prepoznati. Samo posluhnete i čujete ljepotu i to je Čedo.
Baš na Sveta tri kralja, 06.01.2018. Marina i ja odlučili smo počastiti se misom na kojoj sviraju i pjevaju Čedo, Matija i zbor "Hrid" kao i koncertom poslije mise. I tako sam upoznao tu legendu. Nakon koncerta razmijenili smo Čedo, Matija i ja nekoliko rečenica.. Kakva je to sreća sa takvim ljudima razgovarati. Shvatih tada kako bi baš tako i trebalo biti. Ljudi slave Boga sa darovima koje im je darovao. Žive uzajamnu ljubav. U Bogu tako veliki a sa ljudima toliko ljudski.

 Oduševljen još danima nakon mise i koncerta, na prijateljev nagovor odlučio sam poslati Matiji i Čedi svoju demo pjesmu sa molbom da mi pomognu realizirati nešto od te pjesme. Sulud potez, rekao bi možda netko, takvog kantautora zamoliti za suradnju, da otpjeva pjesmu koju sam napisao. No, Čedo je pristao bez ikakvih problema. Teško pokretan zbog bolesti koja ga je već gazila, imao je snage za otpjevati stihove. Od tada pa do njegove smrti često smo razgovarali, komentirali, žalili se, jadali, ovisno o njegovom trenutnom stanju.. O moj Bože, kao da se poznajemo stotinu godina. Potpuno iskreno, bez laži, bez zlih namjera. Kao da se poznajemo stotinu godina. Matija je nasljedio sve te prekrasne vrline od oca. Skroman, blag, iskren.. O moj Bože, sa kavim si me to prekrasnim ljudima upoznao. Želio sam pomoći Čedi u njegovom skromnom životu. 
   Jednom sam bio kod njega doma. Vidio sam po njemu a i sam je rekao da se loše osjeća, no ipak me je primio, razgovarali smo sve dok mu nije postalo neizdrživo. 
Htio je na moj prijedlog da realiziramo koncert u Kutini. On i Matija bar, ako ne već i zbor. No eto, nismo uspjeli, što mi je osobito žao jer Kutina je te umjetnike trebala čuti i doživjeti. 
Jednom, onako usput, javio se da prolazi kroz Kutinu. On, supruga i Matija. Jao, koje sreće za mene. Tako dragi, neočekivani gosti. Odmah smo zasvirali i zapjevali.  Imam jednu od tih snimki negdje tu na webu, u galeriji. 
Ode Čedo. 22./23.kolovoza 2019. dragom Stvoritelju na koncert života!!
  I sada, prateći zbivanja na društvenim mrežama, polako shvaćam -  bio sam povlašten družiti se sa takvim čovjekom, no on je takav bio prema svakome koga je poznavao. Izgarao je za svakoga.Nema komentara:

Objavi komentar

Comment:

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

Tvoja ljubav

Svoje vrijeme je dočekala i još jedna pjesma. Pjesma koja govori o ljubavi, o onoj bezuvjetnoj ljubavi kakve smo svi željni, svjesni svojih...